Demit urgent conducerea Portului Constanța

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că va concedia toată conducerea Portului Constanța dacă se adeverește că transportatorii din Ucraina au linii speciale și preferențiale pe care descarcă produsele și cu ajutorul cărora nu stau la coadă.

Grindeanu spune că anumite camioane sunt chemate cu câteva zile înainte să descarce, ca să se evite aglomerarea

“Discutăm la nivel european. E clar că anumite lucruri par a nu fi așezate corect pe politica agrară. Ele trebuie să fie așezate corect. Nu au fost proteste doar în Franța și România, săptămâna trecută au fost și în Germania, deci e clar că la nivelul UE pot fi adoptate măsuri care să updateze politica agrară”, a spus Grindeanu la Digi 24,.

Am văzut că și Franța cere măsuri la nivelul consiliului de miniștri, spune ministrul

“Senzația mea e că lucrurile trebuie să fie reașezate la nivel european. Văzusem o știre că se pregătesc și în Spania să facă proteste. Nu e în regulă că zeci de camioane să fie vandalizate. Francezii au avut o problemă și cu camioanele din România care traversau Franța. Pot să răspundă în fața legii dacă nu respectă legea, nimeni nu poate să conteste că nu există contrabandă. Poliția trebuie să îi prindă pe cei care nu respectă legea. Cadrul legal nu permite acest lucru. Este fals că în portul Constanța transportatorii din Ucraina au regim preferențial, toată conducerea Portului Constanța o destitui dacă acest lucru se adeverește”, a spus Sorin Grindeanu la Digi 24.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3925