Marcel Ciolacu i-a dat un mesaj subliminal lui Klaus Iohannis, în discursul de Mica Unire: Numai atunci se poate

Premierul Marcel Ciolacu i-a transmis un mesaj subliminal președintelui Klaus Iohannis de ziua Micii Uniri.  Ciolacu a atenționat că România nu poate fi respectată pe plan extern dacă nu are poziții dure.

Numai așa putem reuși, spune Ciolacu

Iată discursul premierului:

“Ne aflăm astăzi la Mormântul Ostașului Necunoscut într-o zi simbol a istoriei poporului român. O zi care, la 165 de ani distanță, ne transmite la fel de puternic forța valorilor care ne definesc ca națiune. O zi care ne dă ocazia de a onora efortul și sacrificiile românilor care au luptat pentru idealurile noastre comune: unitate și suveranitate!

În toate momentele de cumpănă ale țării, poporul român a fost de fiecare dată capabil de eforturi naționale uriașe. Când totul părea împotrivă, românii au demonstrat o solidaritate impresionantă în fața provocărilor și a amenințărilor. Au arătat că știu să fie uniți și determinați în realizarea unui interes național comun.

Iar Unirea, așa cum au văzut-o înaintașii noștri, reprezintă simbolul puterii noastre colective, a capacității noastre de a depăși obstacolele și de a construi, împreună, un viitor mai bun.

Datoria noastră este să-i omagiem azi pe cei care au contribuit la realizarea acestui ideal. Oameni obișnuiți și lideri luminați deopotrivă, care au avut viziunea de a-și uni forțele pentru binele comun.

Sărbătorind Ziua Unirii, suntem însă datori să reafirmăm responsabilitatea noastră față de generațiile viitoare. Și să înțelegem că rolul nostru, ca lideri politici, este – în ciuda viziunilor diferite – de a genera coeziune și unitate și nu diviziune socială.

Trebuie să lucrăm ÎMPREUNĂ tocmai pentru ceea ce ne definește ca națiune, ne păstrează valorile, ne oferă o viață mai bună și un viitor plin de speranță copiilor noștri! Doar așa demonstrăm că luptăm pentru România!

Îmi doresc ca spiritul acestui loc sacru, Mormântul Ostașului Necunoscut, să ne inspire și să ne amintească întotdeauna că, indiferent de provocări, suntem mai puternici atunci când suntem UNIȚI.

UNIȚI, într-o țară stabilă – politic și economic, în care niciun cetățean să nu se simtă lăsat în urmă!

UNIȚI, într-o Românie respectată pe plan extern, care să-și apere cu tărie interesele!

UNIȚI, putem privi cu încredere spre viitor, conștienți că putem depăși orice provocare atunci când suntem solidari!

La mulți ani, dragi români!

La mulți ani, România!”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878