Nicușor Dan și USR sfidează procurorii și toate principiile politice afirmate ani la rând

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, vineri, că va lua măsuri dacă se vor găsi vinovaţi în urma anchetei desfăşurate de către DNA la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. În trecut, pe când era lider al USR, Nicușor Dan cerea demisii pe bandă rulantă pentru orice lider politic care era anchetat de către DNA, informează Agerpres.

Întrebat dacă ia în calcul o suspendare din funcţie a directoarei generale a ASSMB, Oana Sivache, primarul general a precizat că aşteaptă rezultatul anchetei DNA.

“E foarte bine că se anchetează. Orice fel de informaţie suntem disponibili să o dăm. DNA a venit aici, în Primărie, acum doi ani şi a cerut nişte acte de la Direcţia Urbanism. Asta nu înseamnă că eu trebuie să îmi dau demisia. DNA va ancheta şi eventual va găsi nişte vinovaţi. Dar asta nu înseamnă că neapărat directorul instituţiei este vinovat. Să aşteptăm rezultatul anchetelor şi, în măsura în care se confirmă sau există suspiciuni întemeiate, evident că vom lua măsurile care se cuvin. Pentru moment, informaţia oficială este că a fost o anchetă şi s-au ridicat nişte documente”, a explicat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Procurorii au făcut percheziții la ASSMB

Procurorii DNA au efectuat, marţi, percheziţii la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi la Spitalele “Colţea” şi “Sf. Luca” din Capitală, într-un dosar de corupţie care are legătură cu implementarea de servicii IT la unităţi sanitare.

ASSMB a anunţat ulterior că a pus la dispoziţia procurorilor anticorupţie înscrisurile şi informaţiile solicitate în urma percheziţiei efectuate de DNA.

Potrivit unui comunicat al ASSMB, Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat contracte de achiziţie publică încheiate în cursul anului 2022 de către directorul general al instituţiei de la acea dată, Cristian Plută.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393