Alianţa Dreapta Unită nu este suficientă pentru a avea o poziţie articulată şi care să reprezinte toţi românii, a afirmat marţi europarlamentarul Dragoş Pîslaru, copreşedinte al Partidului REPER.
“Îi felicit pe colegii din USR, FD, PMP pentru decizia de a crea acest pol de dreapta. În România avem o mulţime de lucruri de dreapta, ceea ce ne lipseşte, însă, este o politică care într-adevăr care să ţină scut împotriva extremismului şi a pesedismului care capturează ţara. Nu văd această deschidere, văd mai degrabă ceva ideologizat, în timp ce cetăţenii au nevoie mai degrabă de răspunsuri profesioniste şi toată lumea acum se portretizează pe o parte sau pe cealaltă a spectrului. Până la urmă, ceea ce este important e că nu există într-adevăr nişte politici sociale adecvate, oameni nu sunt reprezentaţi, mai ales cei care sunt din segmentele vulnerabile, prin urmare cred că această construcţie nu este suficientă pentru a avea o poziţie articulată şi care să reprezinte toţi românii”, a declarat Pîslaru într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.
Liderii USR, PMP şi Forţa Dreptei au anunţat, luni, constituirea Alianţei Dreapta Unită, în perspectiva alegerilor din anul 2024.
“Este un moment special, un moment al speranţei pentru schimbare în România. Anunţăm astăzi cele trei partide: Forţa Dreptei, Partidul Mişcarea Populară şi Uniunea Salvaţi România – Alianţa Dreapta Unită. Este alianţa care va înlătura acest regim al minciunii, sărăciei şi nedreptăţii de la putere în anul 2024. (…) Pesedismul a ajuns la putere în România printr-o fraudă colosală şi nemaiîntâlnită al cărei autor este preşedintele actual, preşedintele pe final de mandat, Klaus Werner Iohannis. El este cel care a dat gratuit voturile care fuseseră de dreapta şi le a pus în sacoşa PSD”, a afirmat liderul USR, Cătălin Drulă, într-o conferinţă de presă comună a celor trei preşedinţi, după reuniunea forurilor de conducere.
Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat că este “o zi cu adevărat importantă pentru România”.
Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban a afirmat că, la 34 de ani de la Revoluţie, România s-a întors în timp, în loc să se constatate că este o democraţie autentică, fără nomenclatură, fără privilegii, fără securitate.