‘Să vadă și declarația președintelui României’

Vicepreședintele PSD, Mihai Tudose.  a vorbit despre discuțiile cu liberalii pe data prezidențialelor. Potrivit fostului premier,  „toată lumea știe că de fapt (n.r. liberalii) nu doresc alegerile acum fiindcă stă liderul lor prost în sondaje”. Tudose îi invită pe aceștia să vadă și declarația președintelui României, care a declarat săptămâna trecută că alegerile pot fi organizate legal, „citez exact, în septembrie, în octombrie sau în noiembrie“.

 

„Această decizie (n.r. data alegerilor prezidențiale) nu impactează numai asupra PSD și PNL, din această cauză suntem, hai să zicem un pic supărați, fiindcă primul-ministru a fost pus în situația în care în martie să anunțe pe toată lumea, toți competitorii politici, pe toți cei care sunt potențial interesați, că alegerile prezidențiale vor fi în septembrie. Să aibă toată lumea timp să se pregătească, să știe….”, a explicat vicepreședintele PSD.

Tot astăzi, în debutul ședinței de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a transmis că, de luni, îi va invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Și anume data alegerilor prezidențiale. „Țopăiala pe calendar afectează această încredere între parteneri. Și, din punctul meu de vedere, trebuie să înceteze”, a transmis Ciolacu, la începutul reuniunii de vineri a Executivului.

Tudose către liberali: ‘Să vadă și declarația președintelui României’

 

Potrivit viceliderului PSD, motivul pentru care PNL s-a răzgândit acum pe tema datei alegerilor este acela că „liderul lor stă prost în sondaje“.

„Toată lumea știe (…) că de fapt (n.r. liberalii)  nu doresc alegerile acum fiindcă stă liderul lor prost în sondaje. Trecem peste asta, dar măcar fă-o mai soft! (…) Acum vine președintele PNL și spune că el va respecta legea. Păi, bun, poate domnul Ciucă – după ce mai face o declarație d-asta că el trebuie să respecte legea – să vadă și declarația Președintelui României, care a declarat săptămâna trecută că alegerile pot fi organizate legal, citez exact, în septembrie, în octombrie sau în noiembrie”, a adăugat Mihai Tudose.

În urmă cu câteva zile, întrebat  despre discuțiile coaliției cu privire la data scrutinului, președintele Klaus Iohannis spunea: „În ce privește alegerile prezidențiale, în conformitate cu legislația în vigoare, ele pot avea loc în septembrie sau în octombrie, sau în noiembrie, atât. Dacă se vrea altceva, trebuie schimbată legislația și cred că este prea târziu. Nu contează, după părerea mea, dacă au loc în septembrie, în octombrie sau în noiembrie. Ceea ce contează este opinia românilor”.

„Aici apare problema. Că se tot răzgândesc n-ar fi până la urmă o problemă, că e treaba lor. Singura mare problemă este că nu mai poți să ai încredere în ceea ce stabilești într-o coaliție de guvernare în care celălalt partener azi stabilești ceva și a doua zi sau a treia zi e senin și spune ‘am stabilit aia’ sau ‘n-am stabilit-o’, ‘dar noi ne-am mai gândit’”, a completat vicepreședintele PSD.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482