PNL a convocat ședință mare

Premierul Marcel Ciolacu va chema partidele cu reprezentare parlamentară la consultări pe tema alegerilor prezidențiale. Astfel, Ciolacu trece peste coaliția cu PNL și vrea o consultare largă cu restul partidelor din Parlament.

Decizia lui Marcel Ciolacu nu le-a picat deloc bine liberalilor. Deocamdată, conducerea PNL nu reacționează, dar nervozitatea este foarte mare în interiorul partidului.

Surse din PNL au ținut să ne precizeze o nuanță importantă: ”Mergem la discuții cu Ciolacu, nu la consultări”.

La scurt timp după anunțul lui Marcel Ciolacu, liberalii au convocat o ședință a Biroului Politic Național, cu prezență obligatorie.

”Luni, 01 iulie 2024, ora 11:00, in sala Grupului PNL din Camera Deputatilor, et. 2, va avea loc sedinta BPN cu prezenta fizica obligatorie.”, arată un anunț transmis celor din PNL.

USR și AUR au opinii diferite

Conform surselor noastre, cei de la USR vor merge la discuții cu Marcel Ciolacu și îi vor propune organizarea alegerilor prezidențiale în luna noiembrie.

De cealaltă parte, cei de la AUR, prin vocea lui George Simion, au anunțat că ei sunt pregătiți pentru alegeri pe 15 și 29 septembrie. AUR este primul partid important care și-a anunțat candidatul la prezidențiale, pe George Simion.

„AUR este principala forță de opoziție. AUR este pregătit pentru alegeri pe 15 și 29 septembrie. Noi ne-am gândit campania, am făcut lansarea oficială a candidatului la alegerile prezidențiale, președintele partidului. Ieri am prezentat Planul Simion, un plan pentru prezidențiale și pentru parlamentare pentru că alegerile fie vor fi împreună, fie vor fi separate, dar vor fi tratate de publicul din România ca fiind un singur pachet.”, a spus George Simion, la DC News Live.

Ciolacu a convocat toate partidele la negocieri

Premierul Marcel Ciolacu a luat decizia de a chema toate partidele la negocieri pentru a stabili calendarul alegerilor prezidențiale.

”Stimați colegi, mă bucur că până acum actul guvernamental nu a fost afectat de tensiunile politice. Nici măcar în campania care tocmai s-a încheiat! Pentru că acest guvern nu este al Coaliției sau al vreunui partid. Este Guvernul României!

Toți cei de aici, indiferent de partidul din care facem parte, avem o responsabilitate uriașă de a asigura stabilitatea acestei țări. Iar acest lucru înseamnă inclusiv să-ți respecți angajamentele. Nu este vorba de un termen sau altul pentru desfășurarea alegerilor, ci de încredere! Țopăiala pe calendar afectează această încredere între parteneri. Și trebuie să înceteze!

Ca premier al României, am obligația de a nu favoriza un partid sau o coaliție. Astăzi practic ieșim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care puteam promova H.G.-ul de stabilire a datei alegerilor.

De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Aceasta este abordarea corectă și nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu inițieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanșa o criză guvernamentală și instabilitate în România.”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393