‘Strângem semnături și vom proteja votul în ziua alegerilor’

Partidul România în Acţiune susţine candidatura lui Mircea Geoană la prezidenţiale, a anunţat, vineri, preşedintele formaţiunii, Mihai Apostolache, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti, conform Agerpres.

“Partidul România în Acţiune s-a reunit, ieri seară, în Convenţia Naţională şi a decis să susţin candidatura domnului Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, pentru funcţia de preşedinte al României. Dânsul a anunţat că este foarte aproape de luarea unei decizii cu privire la o candidatură ca independent la preşedinţia României, iar partidul nostru îl invită să candideze şi îl va susţine. Ne implicăm în strângerea de semnături, în acţiuni de promovare a candidaturii şi vom proteja votul în ziua alegerilor”, a spus Apostolache.

Acesta a precizat că, de cinci ani, Mircea Geoană reprezintă cu succes România la vârful NATO, punctând că este timpul ca el să reprezinte România şi din postura de preşedinte.

“Este timpul pentru o Românie renăscută, ambiţioasă şi demnă, o Românie care să facă saltul istoric şi care să fie câştigătoare a transformărilor din lume, nu victima acestor transformări, o Românie aflată în centrul Europei şi nu la periferia ei, o Românie în care statul să nu mai chinuie antreprenorii, să nu îi mai umilească pe seniorii noştri, să nu îi mai ignore pe tineri şi să le blocheze dezvoltarea, o Românie care să promoveze meritocraţia în viaţa publică şi care să încurajeze iniţiativa, o Românie în care să se investească masiv în educaţie şi sănătate, o Românie a noastră, a întregii naţiuni, care să aibă în fruntea ei o gândire independentă, apreciată şi conectată la marile transformări care se produc în ume, dar ancorată în problemele reale ale ţării”, a mai declarat Mihai Apostolache.

Un președinte deasupra partidelor

Mircea Geoană a declarat joi, la Cluj, că preşedintele României trebuie să fie deasupra partidelor politice şi să nu depindă de vreo formaţiune politică, punctând că 2024 este anul independenţilor şi este “decis” să îşi păstreze “această preferinţă”.

“Cred că preşedintele României trebuie să fie deasupra partidelor, să lucreze cu partidele, evident, dar nu trebuie să aparţină, să depindă de vreun partid politic, pentru că, prin definiţie, trebuie să facă un rol de unificare a naţiunii, nu de reprezentare la vârful statului român a unui partid sau a altuia”, a declarat Mircea Geoană,

Întrebat dacă a fost contactat de PSD sau de PNL pentru a candida din partea lor pentru alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană a negat şi a spus că anul electoral 2024 este al independenţilor.

“Nu am astfel de conversaţii, ştiţi bine care este poziţia mea, cred că această conversaţie despre data alegerilor prezidenţiale este o discuţie care în spate are o altă problemă legată de candidaţii din cele două partide şi sper din toată inima ca cât mai curând să fie claritate asupra acestui subiect şi, din punctul meu de vedere, anul 2024 este anul independenţilor în politica românească şi sunt absolut hotărât să-mi păstrez această preferinţă”, a precizat Mircea Geoană.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393