Scandal uriaș în Parlamentul European

Diana Şoşoacă, proaspăt europarlamentar, este în centrul unei dispute majore din Germania și din Parlamentul European legat de formarea noilor grupului politice. Diana Șoșoacă a ajuns în doar câteva zile de când este europarlamentar să influențeze politica Germaniei și să pună pe jar Parlamentul European. Mai mult, AfD a fost amenințat cu scoaterea în afara legii de când s-a aflat de înființarea noului grup ”Suveraniștii” din cauza prezenței în acest grup a partidului S.O.S. România.

Acum, în noul grup ”Suveraniștii” există o bătălie între două tabere adverse dacă S.O.S. România va rămâne sau nu în grup, pentru că AfD vrea să scape de eticheta de partid extremist. În principiu, este vorba de o tabără ”liberală” din AfD, care vrea să se acomodeze cu celelalte grupuri și care nu vrea pozițiile radicale ale Dianei Șoșoacă, și de tabăra veche din AfD care merge pe aceeași linie ca și Diana Șoșoacă, fiind împotriva sprijinirii Ucrainei în război. Presa din Germania urmărește îndeaproape această dispută care va defini viitorul opoziției din Germania și viitoarea direcția a AfD.

Un europarlamentar AfD contestă locul Dianei Șoșoacă

Euroaprlamentarul AfD, Christine Anderson, susține că Diana Șoșoacă nu va fi primită în noul grup, în schimb și-ar dori să negocieze cu AUR.

”Diana Sosoaca insistă, se pare, că SOS ar face parte dintr-un grup potențial nou, pe care AfD încearcă să îl formeze.

Acest lucru nu este deloc adevărat.Decizia ca SOS să nu facă parte din grupul nostru a fost luată în unanimitate!

În schimb, am prefera să continuăm relațiile strânse și de cooperare cu AUR și să construim pe baza acestora.”

În AfD urmează un vot crucial

Războiul din AfD legat de direcția pe care o va lua partidul după aceste alegeri o are în centrul disputei chiar pe Diana Șoșoacă și S.O.S. România, pentru că cele două tabere s-au poziționat pro și contra partidului din România. În funcție de decizia legată de S.O.S. România, AfD va deveni un partid care se va apropia de centrul scenei politice sau își va păstra linia dură care l-a propulsat în alegeri.

Mai mult, AfD a fost amenințat din nou cu desființarea după ce proiectul noului grup politic a fost devoalat prin scurgerea către presă a unui document intern din Parlamentul European prin care AfD cerea o sală pentru înființarea noului grup chiar în această săptămână, termen care s-a amânat după ce presa europeană a început să atace proiectul.4

Bătălia din AfD se va termina sâmbătă în urma unui vot în forurile partidului care va decide viitoare direcție a formațiunii, iar hotărârea legată de S.O.S. România va da direcția viitoare a partidului AfD.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482