Liberalii au trimis cavaleria la atac, după declarațiile lui Marcel Ciolacu: Amenință cu ruperea coaliției

Premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a luat decizia de a trece peste coaliție și va chema toate partidele la negocieri pentru a stabili data alegerilor prezidențiale. Această decizie dinamitează coaliția, iar liberalii au trimis avangarda la atac și amenință cu ruperea coaliției.

Citește și: SURSE De ce a luat Marcel Ciolacu decizia care dinamitează coaliția de guvernare

Fostul ministru, Alexandru Nazare, îi amintește lui Ciolacu că România este într-o situație economică extrem de dificilă și nu este timp acum de jocuri politice.

”Ultima grijă a PSD ar trebuie să fie campania electorală în slip!

Impasul negocierilor asupra datei prezidențialelor determină PSD să atace în cascadă PNL și să-l ironizeze pe președintele Nicolae Ciucă, față de care pană mai ieri nu aveau decât respect și cuvinte de laudă. Ce anume este onorabil în această bruscă schimbare de atitudine? Stabilitatea țării, coerența coaliției nu mai e valorizată? De câte ori decizii luate în coaliție și transformate în decizii de guvern n-au fost anulate sau modificate în lumina unor situații sau informații noi?

Deficitul aferent lunii Mai a urcat la 3.5% (cam cât era în Septembrie anul trecut) cu 23 de miliarde de lei mai mult decât anul trecut.

Pe 19 iunie Comisia Europeană a publicat pachetul de primăvară, un raport în general critic la adresa gestiunii finanțelor publice, unde se solicită României depunerea unui prim raport fiscal bugetar în noua procedură de deficit excesiv cu termen 20 septembrie. De acesta depind în bună măsură fondurile europene și PNRR-ul în 2025 și 2026.

Tot în această perioadă, guvernul Ciolacu ar trebui să negocieze viitoarea traiectorie a deficitului bugetar nu doar pentru 2024, ci și pentru următorii ani.

PSD ar trebui să acționeze responsabil și să pună stabilitatea țării şi a finanțelor publice înaintea intereselor electorale.

Alegeri la termen!”, scrie Alexandru Nazare.

Stamule: Primul covrigar al țării uită că a mai căzut un Guvern înainte de prezidențiale

La rândul său, Tănase Stamule îl numește pe Marcel Ciolacu ”primul covrigar al țării” și amenință cu ruperea coaliției de guvernare.

Colegii de la PSD uita că au mai avut un guvern care a picat înainte de prezidențiale. Amenințările puerile transmise de camarila primului covrigar al țării ne lasă pe noi liberalii reci. Discuțiile din martie, legate de calendarul alegerilor, au fost pe baze total diferite, cu PSD spunând atunci că nu vor avea candidat la prezidențiale. Acum că domnul Ciolacu speră să intre în turul 2 alături de netotul aurar ce promite case aproape gratis și credite ieftine, li s-a umflat pipota socialiștilor și chiar încep să creadă că românii vor vota un PSD-ist fară școală pentru a-l pune președintele României.

Partidul Național Liberal și-a respectat toate angajamentele față de PSD. Inclusiv rocada premierilor a fost făcută în ciuda credinței lor profunde că domnul Ciucă nu se va retrage. Înțelegem că visează la Cotroceni și că printre huiduielile primite la Frankfurt, de la căldură și bere unii socialiști au zis că dau lovitura cu covrigarul, însă de la vis până la realitatea mai e de trecut votul românilor.

Alegerile trebuie ținute la termen, pentru ca românii să vadă, cu bune și rele, exact ce pot și vor toți candidații.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393