BEC a stabilit data pentru turul II al alegerilor locale

Biroul Electoral Central a decis, miercuri, organizarea unui nou tur de scrutin pentru funcţia de primar în data de 23 iunie pentru candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj în Circumscripţia electorală nr. 31 comuna Cheţani, judeţul Mureş, respectiv Daniel- Marcel Bega, propus de Alianţa PMP-Forţa Dreptei, şi Emil-Florin Mocan, propus de Partidul Social Democrat. De asemenea, în comuna Poșaga, județul Alba, Aurelia Popa, propusă de PSD și Ionel Bulgăr, propus de PNL au obținut același număr de voturi la alegerile din 9 iunie.

Potrivit hotărârii BEC, listele electorale permanente şi copiile de pe listele electorale complementare care vor fi utilizate în secţiile de votare la scrutinul din data de 23 iunie vor cuprinde şi persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani în perioada 10 iunie 2024 – 23 iunie 2024.

“Alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 9 iunie 2024 23 iunie 2024 îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia la scrutin”, se mai precizează în hotărâre.

Candidaţii pentru funcţia de primar al comunei Cheţani vor fi înscrişi pe buletinele de vot în ordinea utilizată la scrutinul din 9 iunie.

“Campania electorală pentru al doilea tur de scrutin începe de la data comunicării oficiale a rezultatelor din primul tur de scrutin, cu excepţia campaniei electorale efectuate prin serviciile publice de radiodifuziune şi de televiziune. În termen de 24 de ore de la totalizarea voturilor la nivel naţional, serviciile publice de radiodifuziune şi de televiziune repartizează noi timpi de antenă pentru partidele politice care au candidaţi în al doilea tur de scrutin, în mod proporţional cu numărul de candidaţi”, se mai precizează în document.

Marţi, preşedintele Forţa Dreptei Mureş, Mihai-Dan Fărcaş, a anunţat că în comuna Cheţani, pentru funcţia de primar s-a înregistrat o egalitate de 431 de voturi la 431, între actualul primar, Emil Florin Mocan (PSD), şi candidatul Alianţei PMP-Forţa Dreptei, Daniel Bega.

De asemenea, în comuna Poșaga, județul Alba, Aurelia Popa, propusă de PSD și Ionel Bulgăr, propus de PNL au obținut același număr de voturi la alegerile din 9 iunie, urmând să se organizeze turul II în 23 iunie.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393