Sebastian Burduja spulberă speculațiile după întâlnirea cu Iohannis: ‘Nu e prima întâlnire!’

Candidatul PNL la Primăria Capitalei susține că la întâlnirea cu Iohannis de la Palatul Cotroceni nu au fost discutate teme politice, ci chestiuni ce țin de sistemul energetic al României, totul în contextul zvonurilor că președintele vrea să transmită un mesaj public în fața electoratului bucureștean.

„Sunt subiecte care țin de calcule geostrategice, pe care le discut periodic. Nu e prima întâlnire de acest fel. În perioada campaniei față în față nu ne-am văzut, aceasta a fost prima întâlnire.

I-am spus că la finalul campaniei îmi doresc să își păstreze opinia, că sunt un candidat redutabil.

De regulă vorbesc cu premierul. Și președintele are un rol. Am fost în mai multe vizite externe cu dl președinte.

E opinia premierului Marcel Ciolacu. Eu pot să constat că în această întâlnire am discutat chestiuni constituționale, pentru că și deciziile domnei sale, a președintelui, pot fi influențate”, a spus Burduja, la postul Digi 24.

Ce a spus Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD, a declarat, miercuri, întrebat în legătură cu faptul că Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, că fiecare candidat face ce doreşte, menţionând că şeful statului „de 10 ani s-a implicat în politică”.

„Nu ştiu, nu ştiu nici ştirile şi fiecare candidat face ce doreşte. Dânsul se vede cu cine doreşte”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat cum vede, ca lider al coaliţiei de guvernare, că, în campanie electorală, Sebastian Burduja s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis. De asemenea, întrebat dacă preşedintele ţării ar trebui să se implice în politică, Ciolacu a spus: „Nu, dar de ce nu i-aţi spus preşedintelui României când s-a implicat. (…) De 10 ani chiar nu l-aţi prins? Pentru că de 10 ani s-a implicat în politică”.

Ipoteza lui Piedone

Candidatul PUSL la Primăria  Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat miercuri, la Antena 3, că în opinia sa președintele Klaus Iohannis l-a chemat la Cotroceni pe candidatul PNL la Primăria  Capitalei, Sebastian Burduja, să-i ceară să-l lase pe Nicușor Dan să câștige. Burduja a negat acest scenariu (pe larg, aici).

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482