Dacă cineva fură în România sau comite infracțiuni nu poate fi anchetat?

Premierul Marcel Ciolacu a comentat dosarul DNA în care generalii SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani. Ciolacu spune că politicienii nu se pot amesteca în justiție și punctează că dacă cei doi au comis infracțiunile de care sunt acuzați, e treaba magistraților să îi condamne.

Ciolacu spune că justiția trebuie să se facă până la capăt

“Păi, și ce facem? Dacă cineva fură în România sau comite infracțiuni nu poate fi anchetat că va fi vulnerabilă România? Eu văd că justiția funcționează. Sunt un prim-ministru care constată acest lucru. Nu am văzut că ales justiția, că este dintr-un anumit partid politic. Cu cât noi politicienii ieșim în spațiul public să comentăm decizii ale magistraților, cu atât aducem o atingere statului de drept. Nu ai dreptul cât ești în politică, cât ești persoană publică din  funcția pe care o ocupi să comentezi deciziile unui magistrat. Când vom înțelege acest lucru, vom intra total într-o normalitate. Mai mult, să îți faci un program electoral că susții DNA, că toți care au încălcat legea să se ducă la pușcărie și apoi când partidul tău a devenit partidul penalilor să ieși să spui că acum nu mai e bine că sutem noi, asta se numește ipocrizie, veți vedea că românii vor sancționa acest lucru’.

Întrebat dacă cei doi generali au folosit informații confidențiale în scop personal, Ciolacu a conchis că e tot treaba justiției, dând de înțeles că nu crede acuzațiile

“Există pedepse aspre pentru acest lucru. Cred că România a intrat într-o eră a normalității din acest moment”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482