‘Rolul spitalelor private este mai important ca niciodată’

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că în ţara noastră sectorul privat a demonstrat o capacitate extraordinară de adaptare şi inovare, contribuind la menţinerea unui standard înalt de îngrijire medicală. Şeful statului a mai spus că, „în domeniul sănătăţii, avem un obiectiv comun: asigurarea accesului adecvat la servicii medicale de calitate şi îmbunătăţirea experienţei de îngrijire a pacienţilor”.

„Îmi face plăcere să adresez acest mesaj cu ocazia celei de-a treia ediţii a Galei Europene a Spitalelor Private, eveniment căruia i-am acordat Înaltul Patronaj. În domeniul sănătăţii, avem un obiectiv comun: asigurarea accesului adecvat la servicii medicale de calitate şi îmbunătăţirea experienţei de îngrijire a pacienţilor. Relaţia dintre sistemul public şi cel privat trebuie să fie guvernată de colaborare şi schimb de bune practici. Numai prin acest parteneriat putem crea un sistem de sănătate rezilient, eficient şi echitabil pentru toţi cetăţenii noştri. Furnizorii privaţi promovează un sistem de îngrijiri adaptat dinamicii actuale, cu infrastructură modernă şi capabilă să genereze competenţe inovative, aducând soluţii noi şi eficiente în beneficiul pacienţilor. Experienţa pandemiei a evidenţiat relevanţa acestui sector pentru continuitatea diagnosticării şi a monitorizării de specialitate în circumstanţe dificile. În faţa provocărilor globale actuale, rolul spitalelor private este mai important ca niciodată, prin promovarea unor modele de îngrijiri sustenabile şi servicii personalizate”, a afirmat Klaus Iohannis, în mesajul prezentat de către consilierul prezidenţial Diana-Loreta Păun, miercuri la Gala Europeană a a Spitalelor Private.

El a mai precizar că „în România, sectorul privat a demonstrat o capacitate extraordinară de adaptare şi inovare, contribuind la menţinerea unui standard înalt de îngrijire medicală”.

„„Parteneriatul dintre stat şi sectorul privat rămâne un vector crucial pentru dezvoltarea calităţii şi pentru îmbunătăţirea rezultatelor în domeniul sănătăţii, pentru reformă, reconstrucţie şi dezvoltare durabilă. Gala Europeană a Spitalelor Private reprezintă un prilej de a celebra excelenţa şi, totodată, o oportunitate de a reflecta asupra direcţiilor viitoare. Trebuie să continuăm să promovăm inovaţia, să investim în formarea profesională şi să ne asigurăm că fiecare pacient beneficiază de cele mai bune îngrijiri posibile. Felicit câştigătorii acestei ediţii şi mulţumesc organizatorilor pentru dedicarea şi efortul depus în realizarea acestui eveniment. Vă îndemn să continuaţi aceste bune practici şi să jucaţi un rol transformator în sistemul de sănătate pentru un viitor mai bun pentru întreaga Europă”, a conchis preşedintele Iohannis.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4761