Solarii modulare mobile, cu titlu gratuit!

Candidatul PSD Neamț la președinția Consiliului Județean, Daniel Vasilică Harpa, a găsit o soluție inedită, probabil unică în țară, pentru legumicultorii locali: solarii mobile, acolo unde terenul este adecvat pentru montarea lor.  În Neamț, aproape jumătate din suprafață este teren agricol, realitate care obligă la găsirea unor soluții pentru sprijinirea producătorilor locali. Consiliul Județean Neamț ar fi, astfel, prima autoritate publică implicată într-un parteneriat public-privat privind susținerea legumicultorilor.

”Printre obiectivele mele, ca președinte al Consiliului Județean Neamț, este să susținem concret producătorii locali și să asigurăm produse proaspete și de calitate pe mesele nemțenilor. Un prim segment al proiectului derulat în spiritul Pogramului Național ”Consumăm Produse Românești”, este înființarea unei infrastructuri în acest domeniu, care să cuprindă atât activitatea de producție, cât și cea de depozitare și comercializare a produselor locale”, a declarat Daniel Harpa.

În programul candidatului PSD privind Agricultura , Consiliul Județean va achiziționa solarii mobile modulare și le va pune la dispoziția producătorilor locali. Astfel, se poate menține un control mai bun al nivelului de umiditate și de lumină, precum și al circulației aerului, combaterea bolilor și a dăunătorilor și se poate asigura necesarul de nutrienți de apă, cu un consum redus față de culturile de câmp.

Consiliul Județean Neamț va da aceste spații protejate în exploatare, cu titlu gratuit nemțenilor gospodari care au  suprafețe de teren adecvate montării lor și care au experiență în legumicultură. În contrapartidă, autoritatea județeană va fi beneficiarul unei cote parte de 7% din producția obținută  în cadrul programului, cantitate care va ajunge pe mesele pacienților din spitale și ale copiilor si seniorilor din centrele sociale din județul Neamț.

Un alt sprijin concret pe care Daniel Harpa  vrea să-l acorde în calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț în cadrul Proiectului privind sprijinirea producătorilor locali, este construirea unei fabrici de procesare a legumelor.

”Astfel, pierderile vor fi minime pentru producătorii locali, în tot acest proces. Cu aceste două soluții, vom crea locuri de muncă și vom asigura o ofertă constantă de legume proaspete și de înaltă calitate pentru consumatorii nemțeni”, a precizat candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț.

Material comandat de organizația PSD Neamț. Cod mandatar financiar 2120002

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482