VIDEO Reacția lui Ciolacu, după decizia lui Erdogan ca românii să meargă cu buletinul în Turcia

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți, în conferinţa de presă comună cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, că prin deciziile luate se consemnează „cel mai important moment în relaţia dintre România şi Turcia” de la stabilirea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări. Ciolacu i-a mulțumit lui Erdogan pentru decretul potrivit căruia românii vor putea să călătorească în Turcia doar cu buletinul.

„Vreau să îi mulțumesc, la rândul meu, președintelui Erdogan pentru gestul deosebit pe care l-a făcut față de cetățenii români. Prin decizia de astăzi, românii care vor dori să călătorească în Turcia o vor putea face doar cu buletinul, nemaifiind nevoie de pașaport. Știm foarte bine că mulți români preferă Turcia ca destinație turistică și cred că acest lucru va ajuta foarte mult”, a declarat Ciolacu.

El a precizat că România este recunoscută oficial ca o țară de interes principal pentru Turcia.

„Cu siguranță, astăzi asistăm la cel mai important moment în relația dintre România și Turcia de la stabilirea Parteneriatului Strategic dintre țările noastre în 2011. Și spun acest lucru, pentru că, prin formalizarea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt, am putut practic să organizăm prima ședință comună de guvern dintre România și Turcia. Este un mare pas înainte, un pas care va apropia și mai mult statele și națiunile noastre, atât în plan strategic, cât și economic și social. Și aici aș vrea să îl felicit pe domnul președinte Erdogan pentru această inițiativă! Suntem onorați că România își capătă astfel locul binemeritat și este recunoscută oficial ca o țară de interes principal pentru Turcia. De altfel, președintele Erdogan este un lider cu viziune care a știut întotdeauna care îi sunt prietenii adevărați. Iar România a răspuns pe măsură, astfel încât astăzi vorbim de Turcia ca fiind principalul nostru partener economic pe care îl avem în afara UE, de unul dintre aliații noștri cei mai importanți în NATO, un partener strategic în plan regional și un bun vecin și prieten”, a declarat premierul român.

„Și insist pe ideea de prietenie, pentru că dincolo de orice, cred că asta a legat cel mai mult națiunile noastre de-a lungul timpului. Atunci când a fost nevoie, România a răspuns prezent și a fost alături de Turcia. Anul trecut, după acel cutremur cumplit, românii au fost aici din primele clipe și au ajutat la salvarea de vieți omenești. Astfel de momente de solidaritate profundă ne aduc astăzi în punctul de a vorbi despre o dezvoltare fără precedent a relațiilor dintre statele noastre”, a completat acesta.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4761