VIDEO Ciolacu a bătut palma cu Erdogan pentru ‘obiective ambițioase în plan economic’

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, la Ankara, în conferinţa de presă comună cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, că se vor relua exporturile şi tranzitul cu carne şi animale vii în Turcia.

  • „O decizie foarte importantă de mare impact pentru fermierii români se referă la reluarea exporturilor și tranzitului cu carne și animale vii în Turcia. Este o oportunitate uriașă pentru producătorii români de a avea acces la o piață imensă, dar în același timp vor putea stabili rute comerciale solide și cu alte zone de interes din regiune și Orientul Mijlociu”, a declarat Ciolacu.

El a precizat că România și Turcia au nevoie de astfel de măsuri pentru a-și atinge „obiectivele ambițioase pe care ni le-am propus în plan economic”.

„Am depășit anul trecut 10 miliarde de dolari în ceea ce privește schimburile economice, dar împreună ne-am stabilit o țintă ambițioasă de 15 miliarde de dolari pe care să o bifăm în următorii ani. Iar acest lucru îl putem face doar dacă vom continua să încurajăm prezența companiilor turcești pe piața din România, în oglindă cu o reprezentare mai solidă a firmelor românești în Turcia”, potrivit premierului român.

Citește și: VIDEO Reacția lui Ciolacu, după decizia lui Erdogan ca românii să meargă cu buletinul în Turcia

Cooperare militară

„În mod special, aș dori să menționez două domenii de interes major pentru România. Primul vizează o cooperare mai strânsă la nivelul industriilor noastre de apărare. Firmele românești de profil au demonstrat deja că pot face față solicitărilor în ceea ce privește producția de pulberi, obuze, armament și diverse componente specifice. Avem deja contracte solide cu partea turcă în ceea ce privește dronele Bayraktar și autovehiculele tactice blindate Otokar, dar consider că putem stabili o formulă de parteneriat prin care să realizăm acel transfer tehnologic și de know how prin care companiile românești să poată produce în România aceste componente”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citește și: VIDEO Din Turcia, Marcel Ciolacu anunță un proiect uriaș în Marea Neagră

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4761