Partidele au luat amenzi de peste 11.000 de lei!

De la începutul campaniei electorale, din data de 10 mai, la nivel naţional au fost înregistrate 114 incidente electorale, în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare de 11.000 de lei şi au fost constatate nouă infracţiuni în care sunt cercetate cinci persoane, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

El a precizat, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, câteva date dintr-o informare a MAI prezentată în şedinţa de Guvern.

“Ca de obicei, prin intermediul Ministerului de Interne, care a centralizat toate informaţiile pregătitoare pentru alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie, eu am să extrag pentru dumneavoastră acum doar câteva cifre. De la începutul campaniei electorale, din data de 10 mai, la nivel naţional s-au desfăşurat 68 de manifestări electorale în 59 de localităţi din 22 de judeţe şi din municipiul Bucureşti. Au fost înregistrate 114 incidente electorale, pentru care au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, şi anume 13 amenzi în valoare de 11.000 de lei cumulat şi 12 avertismente scrise, respectiv nouă infracţiuni în care sunt cercetate cinci persoane”, a declarat Mihai Constantin.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3978