Campania electorală prinde contur și în Sectorul 1, unul dintre cele mai disputate din București și posibil ultimul bastion al progresiștilor. Aici, edilul în funcție luptă să își păstreze fotoliul, în ciuda raportului ANI, validat de Curtea de Apel București, prin care s-a constatat incompatibilitatea primarului ce s-a numit pe sine manager al unui proiect derulat de primăria pe care o conduce.
Astfel, cel mai recent sondaj CURS ridică problema votului util în fosta „Capitală a Capitalei”, relevă un procent mare de respingere pentru Clotilde Armand, 70% dintre respondenți având o părere nefavorabilă sau foarte nefavorabilă despre prestația administrativă a primarului în funcție, aproape dublu față de același indicator obținut de contracandidatul alianței PSD-PNL, George Tuță, cu doar 43%. La capitolul imagine pozitivă, cei doi se află la distanță mică, 28% dintre locuitori creditându-l cu o percepție favorabilă pe George Tuță, față de 27% pe Clotilde Armand. Totuși, potențialul de creștere al liderului liberal este mai mare, în condițiile în care 20% dintre cei chestionați nu îl cunosc, față de doar 2% care nu au auzit de candidata USR.
Întrucât nu toți cei chestionați de operatorii CURS au declarat că se și prezintă la urne pe 9 iunie, scorul la intenția de vot relevă o tendință crescătoare pentru Tuță, cotat cu 32%, față de 31% pentru Armand. Însă bazinul potențial de creștere pentru reprezentantul PSD-PNL este de 42% – scorul politic al alianței, în vreme ce Clotilde Armand poate spera la o creștere de până la cel mult 33%, procent cu care este creditată alianța USR-PMP-FD.
În condițiile în care Liviu Negoiță (PUSL) este cotat cu 13%, Ramona Bruynseels (AUR) cu 8%, iar independentul Dan Tudorache cu 7%, polarizarea majorității covârșitoare a votului se produce între George Tuță și Clotilde Armand, votul util dobândind un rol extrem de important. Astfel, scenariul cel mai probabil este ca cei nemulțumiți de rezultatele actualei administrații să se îndrepte spre candidatul cu cele mai mari șanse la victorie împotriva edilului în funcție.