Klaus Iohannis a decis să se pensioneze din funcția de profesor la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”. După anunțul pensionării lui Iohannis din postura de viitor fost profesor de fizică, au început să apară primele informații despre anii de vechime ai acestuia și, desigur, despre pensia pe care o va primi de la stat.
”Are 42 de ani de muncă și 10 ani de președinție. De acolo are indicele cel mai mare în grilă, 12 salarii medii.
După părere mea, de acolo acumulează în jur de 4 puncte de pensie pe an. Adică adună 40 de puncte din salariul pe care l-a obținut de la președinție.
Mai are anii de predare și de conducere a Inspectoratului Județului Sibiu, unde nu erau salariile foarte mari, eu cred că îi ies vreo 22 de puncte.”, explică Anton Hadăr, conform Playtech.
În conformitate cu noile prevederi ale legii pensiilor, care au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024, liderul de sindicat, Anton Hadăr, a explicat câți bani va primi Klaus Iohannis după ce a predat timp de 27 de ani.
„Dacă adunăm 40 de puncte de la președinție, cu 22 de puncte de la liceu, cu 25 de puncte de la Primărie, cred că îi vor ieși domnului președinte cam 103 puncte, o pensie de aproximativ 8.400, sau chiar spre 9.000 de lei”, a explicat Anton Hadăr, lider al Federației Naționale ”Alma Mater”, conform Antena 3 CNN.
Din perspectiva carierei sale de 42 de ani, ne putem face o idee despre ceea ce urmează pentru viitorul pensionar.
În ceea ce privește domeniul politic, totul rămâne incert pentru Klaus Iohannis. Deși și-a anunțat candidatura pentru funcția de Secretar General al NATO, iar mai recent, s-a discutat posibilitatea unei candidaturi la șefia Comisiei Europene.
Vom aștepta, deci, luna ianuarie 2025 pentru a vedea care va fi următorul său pas în cariera politică.