Rareș Bogdan dezvăluie cifrele care ar putea reseta lupta politică din 2024

Rareș Bogdan dezvăluie cifrele care ar putea reseta lupta politică din 2024

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, susține că formațiunea pe care o reprezintă se bazează pe cel puțin 2,3 milioane de români în acest an electoral crucial. Calculele lui Bogdan se bazează pe numărul semnăturilor adunate în perioada preelectorală.

„Cu câteva ore înainte de expirarea perioadei de depunere a listelor de candidați la alegerile locale, PNL este partidul care a depus cele mai multe liste, în proporție de circa 95% la nivel național din totalul unităților administrative din România.

AUR și ADU au depus liste complete sub 50%, respectiv 30% la nivel național. Unde nu depui liste nu poți lua voturi.

Peste 1,3 milioane de semnături au fost depuse pentru susținerea liberalilor ce candidează la locale, dintr-un total de 1,5 milioane adunate. Adăugând semnăturile adunate de liberali pentru susținerea listei pentru europarlamentari, totalul semnăturilor adunate în perioada preelectorală depășește 2,3 milioane.

Mulțumesc fiecărui liberal pentru modul în care s-a mobilizat”, a spus Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

BEC a stabilit ordinea

Biroul Electoral Central a stabilit, luni, prin tragere la sorţi, număru de ordine de pe buletinele de vot a partidelor politice, alianţelor electorale, alianţelor politice, a organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au depus liste de candidaţi la alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie, precum şi a candidaţilor independenţi care participă la alegeri.

UDMR este primul pe listă, urmat de alianţa electorală PSD-PNL, Partidul Reînnoim Proiectul European al României, AUR, Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei.

Pe locul 7 pe buletinele de vot este România Socialistă, locul 8 – Partidul România Mare, locul 9 – Partidul Patrioţilor, locul 10 Partidul Alternativa Dreaptă, locul 11 – Partidul S.O.S. România şi locul doisprezece – Partidul Diaspora Unită.

Ordinea de înscriere a candidţilor independenţi pe buletinele de vot este următoarea: locul 13 – Paula-Marinela Pîrvănescu, locul 14 – Vlad-Dan Gheorghe, locul 15 – Nicolae Bogdănel Ştefănuţă şi locul 16 – Dumitru Silvestru Şoşoacă.

Anterior tragerii la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine pe buletinele de vot, BEC a constatat, în şedinţa de luni, rămânerea definitivă a candidaturilor la alegerile europarlamentare şi locale din data de 9 iunie.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3978