‘Văd ca s-a interpretat o glumă. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simțit jignit îmi cer scuze’

Marcel Ciolacu revine cu explicații după o glumă pe care a făcut-o joi la Timișoara. Premierul spusese că „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”, iar acum afirmă că nu a dorit să-i jignească pe moldoveni, mai ales că mama sa este din Tecuci.

„Înainte de orice sunt român. Îmi iubesc țara și cred în Dumnezeu. Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean. Mama era din Tecuci. Deci departe de mine sa jignesc pe cineva.

Văd ca s-a interpretat o glumă pe care am făcut-o în Timișoara și unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simțit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit.

Respectul pentru Moldova se vede în proiectele mari de infrastructură pe care le facem aici în ultimii ani, tocmai pentru a recupera decalajale față de celelalte regiuni ale țării. Jignirea adevărată este când propui candidați precum un hoț de tablă și un primar penal dintr-un grup infracțional organizat și te aștepți ca oamenii să îi voteze.

Ps: mereu am simțit multă căldură atunci când am fost în Moldova. Și voi reveni de fiecare dată cu același respect și prețuire”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Critici de la PNL

Vicepreşedintele PNL Alexandru Muraru l-a criticat, vineri, pe premierul Marcel Ciolacu, după ce acesta a spus că „Buzăul nu e în Moldova şi vă rog să nu mă jigniţi”, liberalul afirmând că „să dispreţuieşti moldovenii e clar un semn de slab instinct politic”.

Explicațiile lui Ciolacu sunt o replică și pentru Muraru, cu trimitere la candidații PNL la Primăria Iași (Mihai Chirica) la președinția CJ Iași (Costel Alexe), ambii cu probleme penale.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3978