Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a participat la cea de-a patra reuniune din acest an a Grupului de contact pentru Ucraina. Tîlvăr a evidențiat sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei de la începutul invaziei Rusiei.

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, au participat vineri, prin videoconferință, la cea de-a patra reuniune din acest an a Grupului de contact pentru Ucraina.

Au fost analizate progresele înregistrate în urma reuniunilor anterioare și prezentate aspecte de actualitate și evaluări privind conflictul din Ucraina. De asemenea, a fost făcută o informare în legătură cu stadiul acordării de asistență militară și umanitară de către țările participante.

”Ministrul Apărării Naționale a evidențiat sprijinul de natură multidimensională pe care România îl acordă Ucrainei de la începutul războiului, inclusiv prin participarea țării noastre la efortul extins al Uniunii Europene privind instruirea militarilor ucraineni în cadrul misiunii EUMAM și la misiunea INTERFLEX, condusă de Marea Britanie”, se arată pe site-ul MApN.

Totodată, ministrul Tîlvăr a subliniat importanța Centrului European de Instruire F-16 din România pentru formarea piloților din Forțele Aeriene Române și din alte țări aliate și partenere, inclusiv a piloților ucraineni.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4210