Permis de conducere la 17 ani, dar cu însoţitor

De acum, în România şi tinerii de 17 ani se pot aşeza la volan. Însă o vor putea face doar în prezenţa unui însoţitor matur cu experienţă.

Luni, în şedinţă comună, la care au participat comisiile juridice şi de apărare din Senatul României, a fost adoptat un proiect de lege, potrivit căruia minorii de 17 ani care deţin permis de conducere de categoriile B şi BE au voie să conducă automobile în prezenţa unui însoţitor matur – a relatat publicaţia Székelyhon. După cum se precizează în articol, cei mai “în vârstă” trebuie să deţină deja de 10 ani permise de categoria B şi BE.

Greșește minorul, plătește însoțitorul

Un amănunt important constă în faptul că, în conformitate cu  modificarea adoptată, în cazul în care minorul care conduce încalcă regulile de circulaţie, cel ce este tras la răspundere va fi însoţitorul.

Iniţiatorii legii se prevalează şi de faptul că în mai multe ţări UE şi în Marea Britanie este permisă conducerea vehiculelor de către tinerii de 17 ani în prezenţa unui însoţitor matur experimentat, măsură ce a avut un efect pozitiv asupra siguranţei circulaţiei rutiere.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482