‘Nu i-a ajuns dulapul de 2 m, şi-a luat unul de 67 m’

Mai mulţi membri şi parlamentari USR au protestat, vineri, în faţa fostului sediu al PNL din Bulevardul Aviatorilor 86, imobil care este renovat de RA APPS și despre care există informații că urmează să fie ocupat de Klaus Iohannis după ce își termină al doilea mandat de președinte, conform Agerpres.

Participanţii au purtat câte trei trandafiri roşii şi pancarte cu mai multe mesaje: “Cum se plăteste mărţişorul de 9 milioane euro pentru dna. Iohannis – actor debutant 1.038 ani de muncă”, “Cum se plăteste mărţişorul de 9 milioane euro pentru dna. Iohannis – un profesor debutant 1.050 de ani de muncă”, “Nu i-a ajuns dulapul de 2 m, şi-a luat unul de 67 m”.

“Este a cincea zi de sfidare. Cerem nişte răspunsuri foarte clare din partea Guvernului şi a RA APPS pentru că românii trebuie să ştie ce se întâmplă cu banii lor, să ne spună cine este beneficiarul acestui palat de 7 – 9 milioane de euro cu care puteau fi modernizate trei şcoli sau puteau fi acoperite fondurile necesare pentru masă caldă în şcoală pentru 145.000 de elevi timp de un an”, a declarat deputata USR Diana Stoica.

Comparație

Ea a spus că “partidul unic PSDPNL sparge peste 7 milioane euro din banii publici”. “Nu am primit până astăzi nicio explicaţie pentru acest tun din banii românilor”, a completat Stoica.

Deputata Diana Buzoianu a afirmat, la rândul său, că preşedintele Klaus Iohannis a muncit “zero zile” pentru “palatul pe care se pregăteşte să şi-l ia”.

“Luxul lui Iohannis îl plătim noi toţi din banii noştri, din taxele şi din impozitele pe care noi le plătim, doar că vedem cu toţii: Iohannis pentru palatul pe care se pregăteşte să şi-l ia a muncit zero zile. În schimb, dacă este să ne uităm la cât muncesc oameni cu meserii reale în România: un actor debutant ar trebui să muncească 1.038 de ani ca să poată să beneficieze de o vilă de 9 milioane de euro, un profesor debutant 1.050 de ani, un asistent medical debutant 745 de ani, un profesor cu 25 de ani vechime 660 de ani”, a susţinut Buzoianu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3016