Ciucă, la Chișinău Războiul hibrid promovat de Moscova nu şi-a atins obiectivele

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, în întâlnirea cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, că “războiul hibrid promovat de Moscova nu şi-a atins obiectivele la Chişinău”, iar aceasta este “o victorie” şi “o veste foarte bună” şi la Bucureşti.

“O reîntâlnire extrem de caldă şi plăcută cu doamna preşedintă Maia Sandu. România rămâne alături de Republica Moldova, necondiţionat, în parcursul său european şi în sprijinirea integrităţii sale teritoriale. Situaţia din Transnistria este o problemă care poate fi rezolvată în timp, prin dialog, în acord cu dreptul internaţional, fără a fi afectat viitorul european. Republica Moldova este o ţară independentă şi suverană şi singura care poate să îşi decidă soarta”, a scris Ciucă, pe Facebook.

Potrivit preşedintelui Senatului, “locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, iar România rămâne principalul său partener în acest demers”.

“Războiul hibrid promovat de Moscova nu şi-a atins obiectivele la Chişinău, iar aceasta este o victorie şi veste foarte bună şi la Bucureşti. Sunt convins că, pe măsură ce instituţiile Republicii Moldova vor implementa reformele necesare în domeniile-cheie, ideea europeană va deveni mai concretă, mai tangibilă, mai dorită. De către societate şi de către întreaga clasă politică”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului s-a aflat, vineri, într-o vizită oficială la Chişinău.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3016