Este AUR un partid manevrat de Rusia? Răspunsul oferit de Nicolae Ciucă (VIDEO)

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost întrebat marți, la Antena 3, dacă AUR este un partid democratic sau unul extremist. manevrat de Rusia. Fostul premier afirmă că nu are dovezi în privința legăturilor AUR cu Rusia, însă există instituții care ar trebui să lămurească acest lucru.

„În acest moment nu avem astfel de dovezi și nu vreau să speculez. În același timp, ținnd cont de toate aceste chestiuni, probabil că sunt instituții parlamentare, instituții ale statului care trebuie să facă dovada a ceea ce înseamnă sprijinul din afară pentru formațiuni care nu fac altceva decât să învrăjbească și să ridice la revoltă populația țării. Eu cred că orice manifestare extremistă, orice manifestare populistă nu face altceva decât să îngreuneze și mai mult situația în care ne găsim, să genereze temere și neîncredere la nivelul cetățenilor, care oricum sunt bombardați cu o serie întreagă de informații pe care oamenii de bună credință nu au capacitatea să le analizeze. Fac parte dintr-un instrumentar care într-un context în care ne găsim nu fac altceva decât să îndeplinească obiectivele pentru ceea ce înseamnă destabilizare, decredibilizarea guvernelor”, a declarat Ciucă.

Ciolacu vrea să ceară informații de la Kiev și Chișinău

Într-un demers care subliniază îngrijorarea tot mai mare care vizează presupusele legături cu Rusia ale lui George Simion, liderul partidului AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), premierul Marcel Ciolacu urmează să ceară oficial explicații autorităților ucrainene și moldovenești cu privire la interdicțiile de intrare impuse lui Simion în ambele țări. Surse guvernamentale au confirmat pentru stiripesurse.ro această evoluție, precizând că premierul Ciolacu intenționează să se angajeze în discuții pe această temă cu omologii săi, Dorin Recean din Republica Moldova și Denis Șmîhal din Ucraina.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482