Ședință crucială a Coaliției. Ciolacu și Ciucă față în față cu scenarii pregătite pentru comasarea alegerilor. Alianța Dreptei și AUR fierb de nervi

Liderii coaliției ajung pentru prima dată față în față după ultimele atacuri și scandaluri în lanț. La ora 16.00 greii din PNL și PSD se întâlnesc pentru a negocia din nou calendarul alegerilor și comasarea lor –  mărul discordiei în ultimele săptămâni.

Potrivit surselor noastre, de ambele părți sunt susținători ai comasării alegerilor europarlamentare cu locale, însă sunt și contestatari ai acestui scenariu.

Astfel, ședința Coaliției de astăzi se anunță una cu scântei și cel mai probabil decisivă.

În scenariul comasării localelor cu europarlamentarele, alegerile ar urma să aibă loc pe data de 9 iunie. Asta ar însemna o decalare a alegerilor locale, care ar fi trebuit să aibă loc în luna septembrie.

Calculele făcute în interiorul coaliției arată că aproximativ 80% dintre actualii primari și președinți de Consilii Județene își vor reînnoi mandatele, ceea ce nu va genera un haos administrativ total, până când noii aleși își vor prelua mandatele.

Alinața Dreptei Unite și AUR se opun vehement comasării

O altă miză este un joc politic pe termen lung. Cei de la PNL au mari dificultăți în a depăși AUR, iar interesul comun al PSD și PNL este să se reconfirme drept principalele partide ale României.

De cealaltă parte, Opoziția susține că este o „ticăloșie” coamsarea alegerilor și în cazul în care decideții vor alege această cale, ea va fi atacată la CCR.

”Vom ataca prin orice mijloc legal la dispoziţia noastră o astfel de decizie, este o decizie care scoate România din rândul ţărilor civilizate”, a spus Cătălin Drulă, precizând că această decizie îl pune pe premierul Ciolacu în ”barca lui Lukaşenko”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3925