Premierul Ciolacu: Comisia Europeană consideră că România are o impozitare ‘prea lejeră’ a microîntreprinderilor

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat sâmbătă, la Bihor, că una din problemele României, semnalată de Comisia Europeană, estea aceea că impozitarea microîntreprinderilor este mult prea lejeră.

„S-au luat anumite măsuri în primul şi în primul rând pentru că ele au fost trecute în PNRR. Ele sunt trecute în Jalonul 206, care este în cererea de plată numărul 3, şi deja au venit anumite semne de întrebare. Şi am mai anunţat public că este o problemă cu Jalonul 206, cu microîntreprinderile, pentru că, Comisia consideră că nu am luat toate măsurile pentru a închide această zonă, unde ei consideră că este o impozitare mult prea lejeră pentru o ţară de mărimea României. De obicei, cer sistem de impozitare care se face în zona de offshore-uri”, a declarat Marcel Ciolacu, care a adăugat că va încerca să explice Comisiei Europene că mai mult de atât România nu poate suporta în acest moment.

Evaluare FMI

Ciolacu s-a arătat optimist în privinţa evaluării pe care o va Fondul Monetar Internaţional (FMI) României.

“Noi avem o evaluare de ţară, pe care o face Comisia. Ni s-a spus ca vom închide cu un deficit de 7,8. Eu am promis ca voi închide cu un deficit cu minimum 0,5% mai puţin decât deficitul de anul trecut. Îmi cer scuze, am reuşit. Mai mult, am spus ca vom avea un buget până la sfârşitul anului şi voi prinde un deficit mai mic cu cel puţin 0,5% mai mic decât anul acesta. Îmi cer scuze, am reuşit să fie mai mic cu 5%. Să vedem şi prima execuţie pe primul trimestru, ca să fiu şi mai determinat”, a menţionat premierul.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4761