amenzile primite de oamenii lui George Simion

Jandarmeria a aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 30.000 în urma protestului AUR care a avut loc, vineri, pe Splaiul Independenţei, unde membri și simpatizanți ai partidului au încercat să intre în sediul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), conform Agerpres.

Potrivit jandarmilor, manifestanţii au refuzat să coopereze cu forţele de ordine şi au blocat traficul rutier.

“Referitor la adunarea publică de ieri, din zona Splaiului Independenţei, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări. Manifestaţia de protest nu a respectat prevederile de declarare şi avizare, conform Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cu modificările şi completările ulterioare. Având în vedere încălcările cadrului legal în vigoare şi refuzul cooperării cu forţele de ordine, manifestat prin blocarea traficului rutier, jandarmii au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.000 de lei”, a transmis sâmbătă Jandarmeria Capitalei.

Astfel, două persoane care au participat la protestul AUR au fost amendate cu câte 10.000 lei, iar alţi doi protestatari au fost sancţionaţi cu o sumă totală de încă 10.000 lei.

Jandarmeria mai anunţă că face în continuare verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat legea la protest.

Aproximativ 200 de persoane, printre care şi preşedintele partidului AUR, George Simion, au organizat vineri un protest în faţa sediului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), acuzând creşterea “necontrolată” a preţurilor RCA.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482