Ursula von der Leyen a devenit mare favorită

Principala alianță de centru-dreapta a Uniunii Europene o va nominaliza pe Ursula von der Leyen pentru un al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene la Congresul PPE, care va avea loc în martie, la București, dacă ea dorește să continue în această funcție, a declarat, pentru Reuters, un europarlamentar german, informează Mediafax.

Ursula von der Leyen, o creștin-democrată germană, nu a anunțat încă dacă dorește un al doilea mandat la conducerea executivului UE. Actualul mandatul expiră la sfârșitul acestui an.

Daniel Caspary, care conduce grupul creștin-democrat german din Parlamentul European, a spus că se aștepta ca membrii Partidului Popular European (PPE) să o nominalizeze.

„PPE o va nominaliza pe Ursula von der Leyen drept principala candidată pentru alegerile europene la Congresul său european din 6 și 7 martie. Dacă asta vrea ea”, a spus Caspary.

Dacă Ursula von der Leyen va fi nominalizată drept candidată principală a PPE, în mod automat ea va fi nominalizată și la funcția de președintă a Comisiei. Ulterior, ea va prelua postul din fruntea CE dacă PPE va fi primul la alegerile pentru Parlamentul European din iunie, după cum estimează sondajele actuale.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878