România este acum într-o poziție unică în care poate să aibă o voce la nivel internațional

Andrei Baciu, întâlniri la Departamentul de Stat al SUA: România este acum într-o poziție unică în care poate să aibă o voce la nivel internațional

Andrei Baciu se află în aceste zile, în SUA, acolo unde a avut mai multe întâlniri la Departamentul de Stat despre domeniul inteligenței artificiale, în contextul în care în acest an peste 40% din populația planetei va vota în 2024.

“O discuție foarte interesantă la Departamentul de Stat american despre provocările actuale, inclusiv cele din domeniul inteligenței artificiale, într-un context mai mult decât special: peste 40% din populația planetei va vota în 2024.

Economic vorbind, vorbim despre țările care dau mai bine de 40% din PIB-ul mondial.

Aceste alegeri care se desfășoară în mare parte în Statele Unite ale Americii, Europa, părți din Asia, America Centrală și de Sud vor influența și vor dicta viitorul geopolitic și economic pentru următorii ani.

România este acum într-o poziție unică în care poate să aibă o voce la nivel internațional

Știm ca este un an crucial pentru România. Poate ne pare greu să credem, însă România este acum într-o poziție unică în care poate să aibă o voce la nivel internațional.

Sunt primele alegeri în care apare un nou actor: inteligența artificială, iar toate analizele arată că evoluția tehnologică aduce cu sine provocări noi în campaniile electorale, cu accent pe pericolul amplificării dezinformării.

Fake news și deep fake, toate acestea sunt instrumente care pot fragiliza democrația.

O temă care merită dezbătută și gestionată cu atenție, pentru un viitor în siguranță!”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3925