Chimcomplex va realiza la Râmnicu Vâlcea o centrală de cogenerare de 108 MW, cu care va fi realizată încălzirea centralizată a oraşului

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vizitat vineri sediul din Oneşti al Chimcomplex SA Borzeşti, c are va realiza la Râmnicu Vâlcea o centrală de cogenerare de 108 MW, cu care va fi realizată încălzirea centralizată a oraşului.

Ministerul Mediului anunţă vineri că, aflat în vizită de lucru în judeţul Bacău, ministrul Mircea Fechet a vizitat sediul din Oneşti al Chimcomplex SA Borzeşti. ”Iată că avem un exemplu de bună practică în care sunt puse în prim-plan decarbonizarea, valorificarea energiei hidrogenului, dezvoltarea şi integrarea energiei verzi regenerabile. Prin reciclarea chimică a deşeurilor de materiale plastice, astfel de companii promovează circularitatea în economie, în concordanţă cu ţintele europene”, a subliniat Mircea Fechet.

Chimcomplex va realiza la Râmnicu Vâlcea o centrală de cogenerare de 108 MW, cu care va fi realizată încălzirea centralizată a oraşului.

”Proiectul “Cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz, flexibilă, în sectorul încălzirii centralizate Rm. Vâlcea”, cofinanţat prin PNRR, este în valoare de 689 de milioane de lei. Chimcomplex este o companie privată, cu capital integral românesc, care a finalizat în 2023 două investiţii naţionale majore: Cea mai mare centrală de cogenerare construită în România, în ultimii 11 ani – de 49,6 MWh. Prima centrală de trigenerare construită în Europa”, a precizat ministerul.

Au mai participat la vizită Narcis Jitaru, subprefectul judeţului Bacău, Mihai Dumitru, director tehnic Chimcomplex, Horia Chelariu, consilier tehnic Chimcomplex, reprezentanţi ai Consiliului Local şi Judeţean.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482