România nu va ajunge pe mâna demagogilor

“În fața unui destin istoric, conflictele politice mărunte, disputele personale, orgoliul populiștilor și falsul patriotism al demagogilor dispar fără urmă. (…) România a reușit un lucru remarcabil. A rămas un pol de stabilitate și un pol al democrației în regiunea noastră. În fața crizelor, prioritatea noastră a fost să asigurăm stabilitatea țării, nu să accentuăm conflictele din societate”, a transmis președintele PNL, Nicolae Ciucă, de la Iași, de Ziua Unirii Principatelor.

Acesta este singurul lider al Coaliției care a onorat invitația de a sărbători printre românii adunați la Iași, locul istoric al Unirii de la 1859. Premierul Marcel Ciolacu, deși așteptat la rândul său în capitala Moldovei, a renunțat înainte cu o zi și a ales să rămână în București.

În discursul său din Piața Unirii, Ciucă a amintit momentele definitorii din istoria României, dar a subliniat și nemulțumirile de astăzi ale românilor, despre care a declarat că vrea să vorbească deschis.

“Știu că mulți oameni sunt dezamăgiți și așteaptă mai mult de la clasa politică. Vor să vadă soluții pentru prețurile în creștere. Vor să vadă soluții pentru venituri mai mari. Vor să vadă soluții pentru finalizarea marilor proiecte de infrastructură. Vor să vadă soluții pentru o fiscalitate echitabilă, pentru școli mai bune și spitale mai performante. Pentru oameni, contează cum trăiesc zi cu zi. Pentru oameni, contează cum sunt tratați de instituțiile statului atunci când au nevoie de ele. Pentru oameni, contează ce facem în mod concret pentru a avea o viața mai bună în comunitatea lor”, a accentuat președintele Senatului.

Acesta a transmis un mesaj puternic înainte de alegerile care ne așteaptă, fiind convins că România nu va ajunge pe mâna demagogilor: “A rămas la fel de actual îndemnul marelui om politic și de cultură Simion Bărnuțiu: „Țineți cu poporul toți, ca să nu rătăciți!”. Dacă nesocotim acest adevăr, înseamnă că nu ne facem cum se cuvine datoria. Problemele pe care trebuie să le rezolvăm pentru a avea o viața mai bună nu pot fi separate de pericolul ca România să fie scoasă de pe traseul ei democratic și adusă în haos politic și economic. România nu va ajunge pe mâna demagogilor și a populiștilor pentru că destinul României este să fie parte din lumea liberă, din lumea occidentală, din lumea celor puternici”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4761