Pe plan european, are loc un adevărat asalt asupra fermierilor

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că pe plan european are loc un adevărat asalt la adresa fermierilor, care sunt atacați din două părți. De altfel, în marile state din UE, cum sunt Franța sau Germania, au loc proteste de amploare la adresa guvernelor.

Fermierii sunt nemulțimiți de creșterea ratelor, a prețului asigurărilor și a prețului carburanților

“Pe plan european are loc un asalt împotriva fermierilor din toată Europa. Sunt atacați din două părți. Fermieri, nu mă refer la multinaționale care au 1000 de hectare sau un milion (de hectare – n.r.). Mă refer la cei cu 50 de hectare. Ei sunt atacați din două părți ca și a noștri. Unu, dar la noi, cerealele ucrainene.

A doua chestiune este valabilă la noi, dar mai ales în Occident și în Franța, este Green Deal, care este o licidare a agriculturii de tip fermieri. Această lichidare – toate aceste măsuri, inclusiv cea în care domnul Barbu trebuia să ceară demisia, dar n-a cerut – cea cu rotația. UE a obligat ca, din două hectare, spre exemplu, unul să stea să nu producă înt-un an. Green Deal este o campania înpotriva vacior, boilor, măgarilor – tot ce a fost agricultură”, a declarat Cristoiu pentru Realitatea PLUS.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4624