Îi va permite să se dezvolte şi să crească la adevăratul său potenţial!

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că unirea pe care dorit-o domnitorul Alexandru Ioan Cuza devine realitate prin Autostrada Moldovei şi a precizat că această unire economică a Moldovei cu restul ţării va conduce rapid la dezvoltarea rapită a zonei. El a mai transmis că 2024 este un an extrem de dificil cu patru rânduri de alegeri, iar în calitate de prim-ministru responsabilitatea sa este de a nu pune în pericol dezvoltarea ţării, indiferent de costurile electorale.

Marcel Ciolacu a transmis miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Principatelor:

“Dragi români, în urmă cu 165 de ani, pe 24 ianuarie, românii şi-au unit eforturile şi au pus bazele României ca stat naţional, unitar şi democratic. Şi atunci, mulţi s-au opus. Şi din afara ţării, dar şi din interior. Pentru interesele lor, ar fi fost mai bine ca românii să nu fie uniţi. Astăzi, la 165 de ani de atunci, România a intrat într-o nouă etapă a modernizării sale. O etapă care îi va permite să se dezvolte şi să crească la adevăratul său potenţial! În primul rând, Unirea – pe care marele Cuza a dorit-o – devine realitate prin Autostrada Moldovei. Unirea economică efectivă a Moldovei cu restul ţării va conduce, în sfârşit, la dezvoltarea rapidă a zonei, prin creşterea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă, mai bine plătite”, a declarat Marcel Ciolacu, relatează News.ro.

El a precizat că reformele începute de Guvern permit trecerea la o nouă etapă de dezvoltare economică şi socială.

“Apoi, reformele ireversibile, pe care acest Guvern le-a început anul trecut, permit României accesarea tuturor banilor din PNRR. Ne permit, astfel, trecerea la o nouă etapă de dezvoltare economică şi socială.

Există încă multe inegalităţi sociale care trebuie corectate. Prioritatea momentului este rezolvarea cerinţelor îndreptăţite ale agricultorilor şi transportatorilor. Iar rolul meu este să port un dialog cu toate categoriile sociale care reclamă neajunsuri şi inechităţi! Fiindcă sunt un om al dialogului! Şi doar împreună am găsit şi vom găsi soluţii pe care le putem aplica rapid”, a afirmat premierul.

2024 – an dificil

Ciolacu a mai transmis că acest an este unul extrem de dificil, cu patru rânduri de alegeri, dar că are responsabilitatea, în calitate de premier, să nu pună în pericol dezvoltarea ţării, indiferent de costurile electorale.

“Dragi români, ştiu că mai sunt multe probleme de rezolvat. Ştiu că măsurile luate de acest guvern pentru protejarea nivelului de trai al populaţiei trebuie continuate. De aceea, vrem să menţinem preţuri plafonate la alimentele de bază aşa cum sunt la facturile de energie şi gaze ale românilor. 2024 este un an extrem de dificil, cu patru rânduri de alegeri. Însă, ca prim-ministru, responsabilitatea mea este de a nu pune în pericol dezvoltarea ţării. Indiferent de costurile electorale! În acelaşi timp, sunt convins că, prin dialog, vom găsi rezolvări la tot ce nu merge bine. Pentru că şi eu, ca şi dumneavoastră, îmi doresc ca România să crească şi să se dezvolte. Doar uniţi putem construi o Românie echitabilă! Şi sunt sigur că, doar aşa, vom depăşi toate provocările acestui an! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482