SONDAJ Cine ar profita electoral de protestul fermierilor și transportatorilor

Un sondaj realizat de Sociopol cu privire la starea politică a națiunii arata primele date după începerea protestelor fermierilor și transportatorilor. Primul studiu prezentat public arată că principalul partid care ar profita de pe urma acestor manifestații este AUR condus de George Simion.

Astfel, potrivit datelor Sociopol, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, 23% dintre români ar vota cu partidul condus de George Simion. În acest fel, AUR se consolidează drept a doua opțiune în intenția de vot după PSD care ar obține un scor de doar 29%.

Pe locul 3 se află PNL cu un procent de 17%, urmat de alianța USR-PMP-Forța Dreptei cu numai 13%.

SOS, partidul condus de senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, ar obține 3%.

De asemenea, dacă duminică ar avea loc alegeri prezidențiale, George Simion ar obține un procent de 30%, fiind la numai 4 procente în spatele liderului PSD, Marcel Ciolacu.

La foarte mare distanță de cei doi se află Nicolae Ciucă cu 12% și Dacian Cioloș cu 10%. Restul candidaților nu ar trece de 10%.

Sondajul a fost realizat prin metoda CATI în perioada 8 – 17 ianuarie 2024 pe un eșantion de 1001 persoane. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 1817