Deputatul Bîlcea a solicitat Guvernului despăgubiri pentru comuna Brazii, afectată anul trecut de inundații

Comuna Brazii, grav afectată de inundații în iunie 2023, nu a primit încă despăgubirile solicitate și promise din partea Guvernului.

Deputatul Sergiu Bîlcea, care a solicitat și în vara anului 2023 Guvernului să acorde de urgență despăgubirile stabilite de comisia Prefecturii, a abordat din nou această problemă. Printr-o întrebare adresată primului ministru Marcel Ciolacul, deputatul Bîlcea a solicitat sprijin pentru comuna Brazii.

„Oamenii din comuna Brazii, județul Arad, au fost grav afectați de inundații în data de 25 iunie 2023. Au fost grav afectat case, gospodării, drumuri, podețe și terenuri agricole. La vremea respectivă, am fost la fața locului cu ministrul mediului, Mircea Fechet, care a promis sprijin urgent din partea Guvernului.

Evaluarea pagubelor estimate la 32,2 milioane de lei, dintre care 18 milioane de lei pentru comuna Brazii, s-a făcut la 24 de ore de la inundații, când totul era acoperit de aluviuni. Imediat după producerea inundațiilor, Guvernul a alocat din rezerva de stat o serie de materiale de construcții, care nu acoperă nici pe departe pagubele suferite de comuna Brazii, o comună mică și cu resurse limitate de a face față unei astfel de provocări. Oamenii din comună au așteptat în zadar sprijinul promis de Guvern”, a scris acesta.

Deputatul Sergiu Bîlcea a solicitat decizii concrete pentru acordarea despăgubirilor.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4761