Mircea Geoană dezvăluie principala îngrijorare a NATO din acest moment

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că Alianţa este ”îngrijorată” de instabilitatea din unele zone ale lumii, care poate afecta politica şi, mai ales, economia. Geoană se arată ”cel mai preocupat” de efectele economice ale instabilităţii geo-politice, ”pentru că toate, până la urmă, se răsfrâng în bani, în inflaţie, în putere de cumpărare”, scrie news.ro.

”Noi suntem îngrijoraţi, în acest moment, de riscul ca, la nivel de regiuni diferite ale lumii, instabilitatea pronunţată să se întâmple. Ar fi un lucru foarte complicat dacă am avea un război în Ucraina care nu este atât de rău cum îl descriu unii pentru ucraineni. Aşa cum unii spuneau că ucrainenii sunt super-victorioşi, acuma spun că sunt super-defetişti. Nu este aşa. Este un echilibru instabil pe front. Sunt convins că şi Congresul american, săptămâna viitoare, va avea o discuţie despre continuarea finanţării. Până la urmă, e interesul nostru ca ucrainenii să stea în picioare. Da, suntem îngrijoraţi, pentru că sunt prea multe elemente, nu doar în Europa”, a afirmat Mircea Geoană, joi seară, la Antena 3.

Mircea Geoană speră că în Orientul Mijlociu ”lucrurile nu se dezvoltă şi mai periculos”.

”Astăzi putem spune că există un risc de escaladare real în Orientul Mijlociu. Este un lucru preocupant. Nu este NATO implicată în mod direct, dar ţările din NATO…”, a adăugat Geoană.

Geoană s-a declarat ”cel mai preocupat” de efectele economice ale instabilităţii geo-politice, ”pentru că toate, până la urmă, se răsfrâng în bani, în inflaţie, în putere de cumpărare”.

El a spus, despre exerciţiile NATO, că sunt ”un semnal că suntem prudenţi şi că dăm un semnal de forţă Rusiei şi oricui altcuiva”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3925