Fructul care ține psihiatrul departe! Nutriționista Mihaela Bilic spune că nici măcar nu îngrașă

Nutriționista Mihaela Bilic spune că un anumit fruct ține psihiatrul departe. Asta pentru că ar conține substante care favorizează formarea de neurotransmițători răspunzători de starea de fericire.

Este vorba despre banane, consumate de extrem de mulți români

Mihaela Bilic explică faptul că cel mai important ingredient al bananelor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Serotonina, cunoscută și sub numele de „hormonul fericirii”, este esențială pentru starea de bine, liniște și echilibrul psihic. Printre fructe, doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină.

„O banană pe zi ține psihiatrul departe. Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică, banana este cea care are grijă de dispoziția și starea psihică. Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe, nu doar ca desert ci ca fel de mâncare principal. În multe țări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii – tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienți valoroși.

Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mișcare, au potasiu și magneziu pentru funcționarea optimă a sistemului nervos și mușchilor.

Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonina este substanța de care depinde starea de bine, liniștea și echilibrul psihic. Dintre fructe doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină, așa că lăsați merele și citricele deoparte și puneți accent pe banane – în anotimpul rece nu strică niciodată un strop de bine în plus.

Și nu, nu îngrașă!! O banană are 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă precum mărul și citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv și, spre deosebire de alte fructe, nu stimulează pofta de mâncare”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482