Ciolacu vrea rapid o lege a salarizării magistraților

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că îşi doreşte ca luna viitoare să fie adoptată o lege a salarizării magistraţilor, care să pună capăt ”marilor procese în care judecătorii se dau în judecată unii pe alţii şi îşi dau drepturi”, conform news.ro.

”Îmi doresc ca în februarie prima lege a salarizării să fie în ceea ce priveşte magistraţii, atât procurori, cât şi judecători. Să închidem acest subiect odată pentru totdeauna şi marile procese în care judecătorii se dau în judecată unii pe alţii şi îşi dau drepturi de la o lege la alta. Vor avea o lege distinctă şi în acel moment avem un viitor previzibil”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Antena 3, luni seară.

Ciolacu a susţinut că nu este de acord ca grefierii să aibă salarii similare cu cele ale judecătorilor şi nici nu poate fi de acord ca aceştia să se pensioneze la 48 de ani.

El este de părere că ”trebuie să existe un T0” şi că ”ne-am jucat prea mult 30 de ani” cu legi date în baza unor excepţii sau a lobby-ului făcut de anumite categorii socio-profesionale.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393