Ciolacu: Plafonarea prețurilor va continua până la un acord cu producătorii și distribuitorii

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că nu există motive pentru ca preţurile la alimente să crească şi anunţă că va continua plafonarea la preţurile alimentelor de bază până când Guvernul va ajunge la un acord cu producătorii şi cu distribuitorii, conform News.ro.

”Vom veni în continuare cu plafonarea, vor fi anumite produse de bază pe care oamenii au început să le caute în magazine, deja producătorii câştigă din rulaj. Eu nu mai văd o justificare a creşterii preţurilor în acest moment. Nu s-a scumpit combustibilul, acciza este nesemnificativă în acest moment, nu am văzut o creştere a preţului la petrol”, a afirmat, luni seară, Ciolacu, la Antena 3.

Premierul a precizat că plafonarea preţurilor va fi menţinută până când va fi găsit un acord cu producătorii şi cu distribuitorii, în aşa fel încât „să nu mai fie nevoie ca statul să intervină”.

El a admis că a scăzut nivelul de trai, dar nu doar în România şi a spus că ”trăim într-o zonă de fragilitate”, dar criza economică ”nu a lovit România”.

”A scăzut nivelul de trai. Avem datoria de a creşte nivelul de trai la oameni şi de a readuce echilibru în societate. Acest lucru este prioritar pentru Guvernul României, prin dialog vom găsi, sunt convins, cele mai bune soluţii şi în ceea ce priveşte preţurile. Nu voi mai accepta creşteri de preţuri anormale şi care nu au niciun fundament”, a adăugat premierul.

El este de părere că la nivelul Consiliului Concurenţei trebuie luate măsuri pentru a nu se crea monopoluri pe piaţă.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4761