Ciolacu prezintă calendarul alegerilor și nu exclude scenariul comasării (video)

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni seară, la Antena 3, că se pot comasa anumite runde de alegeri în acest an și a făcut apel la liberalii care susțin scenariul să nu fie totuși „ridicoli” vorbind despre o economie la buget.

Întrebat cum vede scenariul comasării alegerilor, cu preferința liberalilor pentru comasarea localelor cu primul tur al prezidențialelor, Ciolacu a spus:

„Nu cred ca Romania va saraci dintr-un exercitiu democatic, hai sa nu devenim ridicoli, uneori exista o risipa a banului public si cand e vorba de democratie devenim cumpatati? Cine incearca sa pacaleasca romanii cu anumite comasari se fac eocnomii, nu va tine,  romanul nun va putea fi pacalit. In cazul in care se ajunge la aceasta conclcuzie, dar nu sa o faci din interes politic, cred ca se pot comasa anumite…”, a declarat Ciolacu.

El a adăugat pe pe 9 iunie vor avea loc în România alegeri europarlamentare, după care alegeri locale pe 22 ori 29 septembrie, urmează turul unu al alegerilor prezidențiale, duminica următoare alegeri parlamentare și imediat următoarea duminică – turul II al alegerilor prezidențiale.

„Daca Parlamentul decide altceva se pot face si alte scenarii. Parerea mea este ca e o discutie prematura, alegerile europarlamentare sunt un barometru care va arata daca aceata coalitie are viitor si dupa 2024 si dupa aceea ne putem pune la masa si discuta lucruri”, a indicat liderul PSD.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878