Ce spune premierul despre războiul din Ucraina

Marcel Ciolacu nu se teme că Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale din SUA: Ce spune premierul despre războiul din Ucraina

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, luni seara, la Antena 3 CNN, despre posibilitatea ca Donald Trump să câștige alegerile din SUA, în condițșiile în care fostul președinte de peste ocean a a menințat că Statele Unite ar puitea ieși din NATO.

Premierul s-a referit și la războiul din Ucraina, spunând că România are o datorie morală să ajute vecinbul afla în necaz după ce a fost atacat de Rusia.

“Există un respect și avem un parteneriat strategic. Suntem unul dintre pilonii SUA în Europa. Parteneriatul va continua și pe viitor, indiferent ce va decide poporul american.

Indiferent cine va ieși, raportul va fi la fel în continuare”, a spus Marcel Ciolacu despre o eventuală candidatură a lui Donald Trump.

Ce spune despre războiul din Ucraina

“Este evident că nici președintele Zelenski, nici dictatorul Putin nu vor să cedeze. Este un război de uzură. Ministrul Apărării român a semnat un protocol pentru deminarea Mării Negre. Văd ce face ministrul Transporturilor cu Portul Constanța. A devenit poarta Europei și a Asiei., Am ajutat Ucraina și o vom ajuta în continuare.  Avem o datorie morală de a susține Ucraina, este un popor ortodox. Ucrainenii nu sunt dușmanii noștri, sunt niște vecini aflați la necaz.

Războiul nu se va încheia anul acesta”, a precizat premierul despre războiul din Ucraina.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4761