Tot ce i-au cerut e deja în vigoare/ Transportatorii nu au ajuns la intalnirea cu Grindeanu

Delegaţia transportatorilor şi fermierilor nu s-a prezentat la întâlnirea programată sâmbătă, la ora 13:00, la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, au anunţat reprezentanţii ministerului, care au reiterat invitaţia pentru ora 18:00.

“Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii îşi arată toată disponibilitatea de a rezolva problemele ridicate de fermieri şi transportatori. În acest sens, astăzi, la ora 13:00, au fost aşteptaţi, la sediul MTI, reprezentanţii lor de către o echipă formată din: ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu; directorul general al CNAIR, Cristian Pistol; directorul general al ARR (Autoritatea Rutieră Română n.r), Dorin Ştefan; directorul general ISCTR (Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier n.r), Tudor Nişulescu; directorul Direcţie de Transport Rutier (din cadrul MTI), Adriana Kalapis; consilierul de stat din cadrul Cancelariei prim-ministrului, Minel Ivaşcu. Din motive care nu ne sunt cunoscute, delegaţia acestora nu s-a prezentat la întâlnire. Reiterăm public invitaţia pentru astăzi, ora 18:00”, au precizat reprezentanţii MTI.

La negocierile purtate cu Ministerul Agriculturii, fermierii au primit răspunsuri la mai multe întrebări. Aceștia au dorit să afle care sunt soluțiile de creditare și au aflat că pot lua credite de la CEC cu o simplă adeverință de la APIA și că pot cere și suspendarea obligațiilor fiscale dacă au dificultăți financiare. O altă revendicare a fost ca în România să nu mai intre cereale din Ucraina, aspect despre care li s-a spus că este deja rezvolat, odată cu măsura licențierii. O altă cerere importantă a fost sistarea controalelor drastice făcute de APIA.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878