‘Eu nu funcționez pe amenințări’ (surse)

Miniștrii Guvernului Ciolacu au fost luați prin surprindere de anumite solicitări făcute de protestatarii care continuă să blocheze șoseaua de centură a Capitalei și intrările în alte mari orașe din țară, au declarat surse apropiate de negocierile cu fermierii și transportatorii, pentru STIRIPESURSE.RO.

În timp ce fermierii au purtat sâmbătă discuții cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, liderii transportatorilor au refuzat discuțiile cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Vineri, după o întâlnire de trei ore cu reprezentanții protestatarilor, Marcel Ciolacu s-a retras de la negocieri după ce s-a confruntat cu amenințări din partea liderilor fermierilor. Surse familiare cu discuțiile îl citează pe Ciolacu spunând: „Eu nu funcționez pe amenințări.”

Solicitări halucinante

În timpul discuțiilor de vineri seară, care au avut loc la sediul guvernului cu premierul, protestatarii ar fi cerut benzină și motorină gratuite, făcând o paralelă cu Venezuela, citând capacitățile de producție de petrol ale României. În plus, ei au solicitat scutiri pentru mașinile agricole și camioanele de la efectuarea inspecțiilor tehnice periodice (ITP), încetarea controalelor vamale pentru transportatori, eliminarea cerințelor de cântărire a camioanelor și eliminarea obligativității urmăririi GPS pentru rutele de transport.

Reprezentanții guvernului au fost, se pare, uimiți de aceste cereri, catalogându-le drept absurde. După trei ore de deliberări, premierul Ciolacu a devenit agitat și a părăsit sala când unul dintre liderii protestatarilor a lansat o amenințare. Potrivit relatărilor, liderul a avertizat: „Veți vedea ce se va întâmpla dacă nu ne dați ceea ce vrem. O să ne chemați înapoi aici peste două ore”. Ciolacu a răspuns ferm, afirmând: „Eu nu funcționez pe amenințări”, și a ieșit din discuții, lăsându-i pe protestatari cu secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482