Sunt vizate prețurile la cele mai cumpărate produse

Ministrul Agriculturii Florin Barbu afimră că luni se va întâlni cu reprezentanţii comercianţilor şi procesatorilor pentru a analiza rezultatele plafonării adaosului comercial la alimentele de bază şi pentru a decide împreună modalităţile de prelungire a acestei măsuri.

”Luni la ora 15.00, voi avea o întâlnire şi cu reprezentanţii comercianţilor şi procesatorilor pentru a analiza rezultatele măsurii de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază. Este evident că această măsură a dat rezultate – inflaţia la finalul anului a scăzut la 6.6%, iar puterea de cumpărare a românilor s-a îmbunătăţit.( +7,9% câştig salarial real în noiembrie 2023 faţă de noiembrie 2022). Împreună vom decide modalităţile de prelungire a acestei măsuri bune pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor!”, anunţă pe Facebook ministrul Agriculturii.

El afirmă că, în drum spre birou, a trecut printr-un supermarket pentru a verifica preţurile de la raft ale alimentelor de bază, constatrea sa fiind fiind că produsele incluse în lista celor cu adaos comercial limitat se regăsesc pe raft, etichetele sunt semnalate corespunzător.

”Scopul nostru este să continuăm să sprijinim familiile cu venituri medii şi mici din România!”, subliniază ministrul.

Măsura de plafonare a adaosului comercial la produse alimentare de bază decisă anul trecut urmează să expire la 31 ianuarie.. .

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878