Ce spune despre o finală Marcel Ciolacu-Nicolae Ciucă în turul doi, dar și despre Klaus Iohannis

Sorin Grindeanu a făcut radiografia politică a anului: Ce spune despre o finală Marcel Ciolacu-Nicolae Ciucă în turul doi, dar și despre Klaus Iohannis

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a afirmat, vineri seară, că este ”destul de ciudat” să ai un an cu toate tipurile de alegeri, dar a afirmat că ţinta PSD este să câştige toate scrutinele. În orice scenariu, Grindeanu afirmă că PSD va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale, iar în eventualitatea unei finale între Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, ”indubitabil” ar câştiga liderul PSD.

”Pe mine ce mă interesează, şi pe colegii mei din PSD, este următorul lucru: că or fi că n-or fi comasate, să câştigăm toate alegerile. Asta este ţinta noastră”, a afirmat, vineri seară, la Digi 24, Sorin Grindeanu, potrivit news.ro.

Prim-vicepreşedintele PSD: ”Ar fi puţin ciudat să faci localele cu prezidenţialele”

Prim-vicepreşedintele PSD afirmă că ”ar fi puţin ciudat să faci localele cu prezidenţialele”, întrebat despre diferite variante de comasare a alegerilor.

”E destul de ciudat să ai toate tipurile de alegeri, fiindcă e clar că cele mai grele, ca de obicei, sunt primele care vin. Par neinteresante europarlamentarele, dar cele mai importante sunt primele, iar PSD îşi doreşte să le câştige”, a mai declarat Grindeanu, adâugând că, ”PSD va avea candidat la preşedinte, indiferent de scenariu”.

Întrebat despre scenariul în care preşedintele Klaus Iohannis ar prelua funcţia de conducere a Consiliului european, Grindeanu a afirmat: ”Mi-e greu, nu ştiu, nu ştiu care e raportul de forţe. Orice român care se află într-o funcţie de asemenea vizibilitate eu cred că face bine ţării, doar că lucrurile se şi negociază”.

Grindeanu crede că rezultatul alegerilor europarlamentare va fi definitoriu pentru acest scenariu

Întrebat despre liderul PNL, Nicolae Ciucă, Grindeanu a precizat că, administrativ, a lucrat bine cu el.

”Politic, nu e treaba mea să-mi dau cu părerea”, a declarat Grindeanu.

În ceea ce priveşte o eventuală finală la alegerile prezidenţiale între Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, Grindeanu crede că liderul PSD ar ieşi câştigător.

”Marcel Ciolacu, detaşat. Pentru că, pe toate componentele….e mai bun Marcel Ciolacu decât Nicolae Ciucă: indubibabil”, a mai afirmat Grindeanu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393