91 de posturi, din care 19 de șefi, se desființează la Ministerul Mediului

91 de posturi de la Ministerul Mediului vor fi desființate. Dintre acestea, 19 sunt posturi de conducere, anunță ministrul Mediului, Mircea Fechet. Decizia este luată în cadrul procesului de reorganizare instituțională.

„Începem, în acest an, un amplu proces de reorganizare instituțională a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Așa cum era firesc, începem cu autoritatea centrală – și anume ministerul, urmând ca etapa a doua să cuprindă toate instituțiile din subordine. Concret, vom reduce 91 de posturi în total, dintre acestea 19 fiind posturi de conducere. Îndeplinim astfel cerințele legale, iar eu sunt convins că o structură mai suplă, mai ales la nivel de management, va face ca fluxurile de lucru și procesul decizional să se deruleze mai eficient,”, a anunțat ministrul Mediului pe Facebook.

Ministrul Fechet mai anunță că în perioada următoare se va pune accent pe fondurile europene și digitalizare.

În a doua etapă a reorganizării vor fi transformări și la instituțiile din teritoriu subordonate ministerului.

„Etapa a doua va cuprinde toate instituțiile aflate în subordinea, în coordonarea sau sub autoritatea MMAP. În cazul acestora, pe lângă aplicarea acelorași principii – reducerea posturilor de conducere, îmbunătățirea absorbției fondurilor europene și digitalizare – un alt obiectiv va fi întărirea structurilor teritoriale, care au fost neglijate nepermis de mult în ultimii ani”, a precizat Mircea Fechet.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393