‘Nu are nicio șansă să obțină președinția Consiliului European’

Dan Barna, vicepreședinte USR și ALDE (Alliance of Liberals and Democrats for Europe), aflat la Bruxelles, la Forumul Renew Europe, susține că președintele Klaus Iohannis nu are șanse să ajungă președintele Consiliului European, „așa cum lansează PNL pe surse”.

„Președintele Iohannis nu a reușit să obțină aderarea României la Schengen, cum va fi capabil să-și negocieze locul de președinte la Consiliul European când, la Bruxelles, nici nu a fost discutat acest scenariu?”, se întreagă Barna.

„Președintele Iohannis ar putea să ajungă președinte al Consiliului European dacă Germania ar renunța la susținerea Ursulei von der Leyen pentru Comisie sau a Robertei Metsola pentru funcția de președinte al Parlamentului European. Viitorul Parlament European va fi condus de o coaliție, similară cu cea actuală, cel mai probabil, coaliție în care pozițiile se împart, iar președintele Iohannis, care nu a reușit nici măcar Schengen-ul pentru România, nu are nicio șansă în realitate pentru a obține o astfel de susținere.

Lucru pe care l-au confirmat și cei cu care am discutat chiar astăzi, aici, în Parlamentul European. Spuneau că nici măcar nu s-a discutat un astfel de scenariu. Ceea ce vedem la București este o nouă intoxicare prin care, în disperare de cauză, PNL – nemaiavând niciun mesaj pentru România, după ce au mărit taxele, după ce au sugrumat economia – încearcă să promită reușite internaționale ale omului care e așezat pe toboganul istoriei”, declară Dan Barna.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3925