Ministrul Agriculturii așteaptă lista de revendicări de la fermierii protestatari până vineri

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, i-a invitat pe fermieri, procesatori și retaileri la discuții pentru a găsi soluții și așteaptă lista de revendicări a protestatarilor până vineri.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de Ministerul Agriculturii, ministrul Florin Barbu i-a invitat, luni, 15 ianuarie, la discuții pe reprezentanții tuturor asociațiilor de fermieri, ai procesatorilor și ai retailerilor.

Discuțiile se vor axa pe măsuri de sprijin și soluții de finanțare pentru toate situațiile pe care le întâmpină cei care au business în domeniu în acest an agricol.

„Sunt alături de fermierii noștri pentru a găsi cele mai bune soluții la toate problemele lor, avem programe de sprijin în derulare pentru majoritatea sectoarelor din agricultură, pentru a ne asigura astfel că vom avea producții de calitate”, a declarat Florin Barbu.

Ministrul a precizat că invită mediul asociativ să transmită lista de revendicări până vineri, 12 ianuarie 2024, la Cabinetul ministrului.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susține că nu a primit nicio revendicare de la fermierii care participă la protestul de miercuri, care, potrivit acestuia, este unul al transportatorilor. Barbu atrage atenția că protestul este „folosit” politic. Protestul a fost anunțat online de fermieri, însă nu a fost asumat de vreo organizație. Conform postărilor de pe rețele sociale, la acțiune participă 122 de camioane și 70 de tractoare. Fermieri din Buzău, Bacău și alte județe din Moldova au plecat miercuri spre Capitală.

La această oră, traficul este blocat pe autostrada A 1 București-Pitești de mai multe camioane ale transportatorilor rutieri care protestează, circulând cu viteză minimă. O coloană s-a format și pe Centura Capitalei.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482